Изложба: Марко Пирошки – Археологија сопствене прошлости

Изложба: Марко Пирошки – Археологија сопствене прошлости

Галерија Прометеј у сарадњи са Академијом уметности у Новом Саду организује самосталну изложбу Марка Пирошког под називом Археологија сопствене прошлости.

Свечано отварање изложбе одржаће се у четвртак, 13. јуна, са почетком од 19 сати, у Галерији Прометеј, а заинтересовани ће моћи да је погледају до 20. јуна.

У програму учествују: Лидија Маринков, Марко Пирошки и Корана Боровић.

О изложби:

„Специфична поетика Марка Пирошког првенствено се огледа кроз реалистички приступ и деликатну атмосферу унутар простора слике, а специфично кроз ревалоризацију жанра мртве природе. Ове карактеристике реализоване су прецизним цртежом, колоритом који вешто артикулише валерске вредности и композицијом која преноси фотографску перспективу. Марко Пирошки успева да наглашено традиционалним средствима и изразом представи веома актуелан одраз који говори о многим савременим егзистенцијалним недоумицама, емоцијама и стањима која лако препознајемо и као сопствене. Тим поступком, који између осталог, подразумева и суочавање елемената који добијају симболичку вредност, аутор отвара простор за различита тумачења и читања.” – Лидија Маринков

Улаз је бесплатан.
Добро нам дошли!

Прометеј

Светозара Милетића 16, Нови Сад
Србија