ИК Прометеј: Програм промоција у галерији Прометеј

  1. мај – промоција новог романа Тамаре Сарафијановић

 

У понедељак, 29. маја, са почетком у 19 часова, у галерији Прометеј (Светозара Милетића 16, Нови Сад) биће представљен нови роман Тамаре Сарафијановић „Карма“.

Питање које лебди кроз цео роман пратећи судбину главне јунакиње и оставља простора за размишљање сваком читаоцу, јесте управо да ли је карма нешто што човек несвесно следи, а мисли да сам одлучује и да ли је могло бити и другачије? – Соња Медић

„Карма“ Тамаре Сарафијановић је драматична прича која дира у емоције и рацио. Фабула романа је изазовна психолошка студија где доминира однос фаталне жене (распусне опсенарке) и заљубљеног мушкарца. Оно што ову књигу издваја од других је то што вас час изненади, час узбуди, час вас понесе, час шокира.

  1. мај у 18 часова: Поетско вече – представљање збирке „Воли ме заувек”

У среду, 31. маја са почетком од 18 часова у галерији Прометеј  (Светозара Милетића 16, Нови Сад) одржаће се представљање збирке песама „Воли ме заувек” ауторке Вере Мијатовић.

У програму ће учествовати:
Ана Правиловић
Слободан Ђуровић
Бранко Мијатовић
Дејан Спасојевић
Вера Мијатовић

  1. јун – промоција књиге „Завештање Атлантиде” Бојана Димитријевића

У четвртак 1. јуна, са почетком у 19 часова, у галерији Прометеј (Светозара Милетића 16, Нови Сад) одржаће се промоција књиге Завештање Атлантиде, аутора Бојана Димитријевића.

Што сам више проучавао ову тему, постајао сам све више свестан њене актуелности и важности за судбину човечанства, јер се борба око завештања Атлантиде и сада одвија пред историјском сценом људског рода као каква античка драма. На такав закључак натерала ме је и фасцинантна Пекићева књига јер је он без сумње веровао у Атлантиду, у њено постојање и живу борбу која се поводом ње и данас води као судбоносна битка посрнулог човечанства. Штавише, историја човека по Пекићу и није ништа друго до вечита пропаст и рађање нових цивилизација које достижу свој технолошки врхунац, а онда се међусобно уништавају, руше и почињу из почетка у архетипској борби добра и зла и есхатолошком сукобу човека и аутомата, Бога и ђавола, духовног и механичког човечанства. – из Предговора

  1. јун – представљање новог кола едиције Пречански Срби до слома Аустроугарске

Ново коло едиције Пречански Срби до слома Аустроугарске сада је богатије за још три нова наслова:

„Ђорђе Стратимировић”, Дејан Микавица и Горан Васин

„САБЉА, ПЕРО и КРСТ – српско свештенство у Босни и Херцеговини (1878–1914)”, Боривоје Милошевић

„Историја Карловачке митрополије”, Горан Васин и Ненад Нинковић

„Историја Карловачке митрополије”, Горан Васин и Ненад Нинковић

Промоција ће се одржати у петак 2. јуна са почетком у 12 часова у галерији Прометеј (Светозара Милетића 16, Нови Сад) . У програму учествују:

Горан Васин
Ненад Нинковић
Боривоје Милошевић
Илија Туцић
Зоран Колунџија

Улаз је слободан. Добродошли!

ИК Прометеј

Светозара Милетића 16

Нови Сад, 21 000

телефон: 021/6616-018

e-mail: prometej.promocije@gmail.com

sajt: www.prometej.rs