Представљање књиге „Солунац – нотни записи за гитарски дуо” у РТС Клубу

Поштовани/а,

У среду, 1. марта у 13 часова, у РТС клубу (зграда Радио Београда, улаз из Светогорске) биће представљена књига  „Солунац – нотни записи за гитарски дуо“, Зорана Р. Бранковића и Реље Турудића, у издању РТС Издаваштва и ИК „Прометеј“.

О књизи ће говорити:

проф. Вера Огризовић, Факултет музичке уметности
проф. Димитрије Големовић, Факултет музичке уметности,
Драган Инђић, одговорни уредник РТС Издаваштва,
Зоран Колунџија, директор ИК „Прометеј“ и
Владимир Граић, директор ПГП РТС

Зоран Р. Бранковић и Реља Турудић извешће две композиције са истоименог издања ПГП-a: „Тамо далеко” и „Креће се лађа француска”

Реч аутора о књизи: „Музички запис „Солунац“, који смо објавили као издање ПГП РТС, посветили смо херојима Великог рата – српским војницима који гину и певају, како их је описао амерички публициста Џон Рид, који је 1915. године боравио на овим просторима. Жеља нам је била да дамо свој допринос сећању на храбре војнике који су током четири године рата прошли праву голготу, а опет поносно чували своју земљу и њено име. Као гитаристи, сматрали смо да је важно да композиције које су српски војници волели и певали, прилагодимо извођењу на инструменту који је за нас примаран, а који се, упркос популарности у Србији, не може назвати традиционалним. На овај изазов смо, судећи по реакцијама шире публике, као и колега, успели успешно да одговоримо.“

ИК Прометеј

Светозара Милетића 16

Нови Сад, 21 000

телефон: 021/6616-018

e-mail: prometej.promocije@gmail.com

sajt: www.prometej.rs